Szállítólevelek digitális továbbítása a könyvelésre

2020. augusztus 31.

Szallitolevelek online, számlázási határidőJúliustól fontos változást jelent a pénzügyi adminisztrációban, mely szerint a számla kiállítására megszabott határidő a teljesítést követő 15 napról 8 napra rövidül.  Vagyis júliustól a termékértékesítéshez, vagy szolgáltatásnyújtáshoz kapcsolódó számlákat hamarabb el kell készíteni, és kibocsátani a partnerek, vásárlók, megrendelők felé. Applikációnkkal szállítóleveleit azonnal továbbítani tudja a könyvelésre!

Intézze gyorsan és gördülékenyen a szállítólevél pénzügyre való eljuttatását, akár személyes találkozás nélkül is.

Ez a módosítás a szállítmányozási területen dolgozó cégeknek komoly adminisztratív kihívást jelent, mivel a sofőröknek gyorsabban kell leadni a szállítóleveket a pénzügy felé. Ebben a fokozott munkatempóban több a hibázási lehetőség, amit még több idő helyrehozni. Online rendszerünkkel kiküszöbölhetők az átállás nehézségei.

Évek óta dolgozunk szállítmányozási területen dolgozó ügyfelekkel így tudjuk, hogy digitalizáció nélkül a hivatalos papírok eljuttatása nehézséget jelent a vállalatok részére.

Éppen ezért szeretnénk segíteni egy átlátható, zökkenőmentes és gyors megoldás szállításában.

Egyszerűen és könnyen kezelhető mobilapplikációnkkal a sofőrök és a pénzügy munkafolyamatiat tudjuk összekapcsolni távolról, valós időben, 0-24 órában. Legyen naprakész a számlázással, kezelje fuvarokmányait digitálisan!  

Ismerje meg kifejezetten szállítóleveleketet kezelő mobil alkalmazásunkat, így azon felül, hogy az Áfa-trv.-nek eleget tesz, időben megkaphatja számlája ellenértékét partnereitől. Az applikáción belüli megoldások segítik a kiszállítási ügyvitelt, a fuvarlevelek digitalizációját, a vállalati adatbázisokban való hatékony eligazodást.

Online szállítólevél dokumentáló programunkkal:

  • A szállítóleveleket azonnal, valós időben tudja eljuttatni a pénzügy részére
  • A kiállított szállítólevelek részleteit egyszerűen lekérdezhetik
  • Bármikor és bárhonnan elérhetők, könyvelők és korlátlan számú munkatársak részére hozzáférés adható
  • Szállítóleveleket digitalizálásával az adminisztratív terhek csökkennek
  • Nyomonkövetheti sofőrjei kiszállítási státuszát
  • Mobil applikációnk használata egyszerű, sőfőrjei könnyedén tudják alkalmazni
  • Költséghatékony és járvány helyzetben is biztonságos
  • Fizikai kontaktus nélkül juthat a napi szállítólevelekhez
  • Applikácónk teljesen az Ön igényeire szabható: akár újabbnál újabb, a napi munkát megkönnyítő funkciókkal bővíthető.

Amennyiben ez a változás az Ön vállalatát is érinti és szeretne minél egyszerűbben és gyorsabban eleget tenni számlakibocsátási kötelezettségnek, találkozzunk!

Anyacégünk közel 20 éve elősorban hatékonyság növelő egyedi szoftverfejlesztéssel foglalkozik mind belföldön, mint külföldön. Partnereink között mikro-, kis- és nagyvállalatokat is találtok, akiknek segítettünk az összetett üzleti kihívások leküzdésében.

Bízunk benne, hogy személyes vagy online találkozónk során segíthetünk vállalkozásnak segítséget nyújtani a szállítólevelek gyors továbbításában, ügyvitelének digitális átállásban.

2020. augusztus 31.