Sofőrazonosítás és Immobilizer

2022. június 30.

A mostani cikkünkben egy 2 az 1-ben megoldást mutatunk be, ami kifejezetten hasznos nagy cégek számára, akiknél több 10-100 jármű is lehet, váltott sofőrökkel. Emellett kis cégeknek, és akár magánszemélyeknek is jó szolgálatot tehet, hiszen az azonosítás mellett védelmi funkciója is van ezeknek a szolgáltatásoknak.

Sofőrazonosítás

Ez a funkció elsősorban akkor hasznos, ha egy járművet több sofőr is használ. A műszerfalba (akár egy vakdugó helyére) egy olvasót építünk be, ami alkalmas a speciális és egyedi kulcsok olvasására.
Indításkor a rendszerünk automatikusan hozzárendeli a járműhöz az aktuális sofőrt, így önnek nem kell erre külön időt szakítani, a rendszer elvégzi ezt ön helyett, ezenfelül a sofőrök nevei automatikusan felkerülnek a menetlevelekre is. Ennek a megoldásnak köszönhetően egyszerűen visszakereshető ki, mikor, hol, mennyit használta a gépkocsit.

Soförazonosító kulcs

Mért jó még?

  • Ezeknek az adatoknak köszönhetően egyszerűsödik a bér- és költségelszámolás.
  • Sofőrazonosítási funkciónk vagyonvédelemre is használható. Be tudjuk állítani, hogy a mágneskulcs használata nélkül ne tudják elindítani az autót.
  • Azt is be tudjuk állítani, hogy ha valaki elindítja az autót sofőrazonosítás nélkül, akkor erről az eseményről a rendszer riasztást küldjön. Ennek az SMS-en vagy e-mailen, vagy push üzeneten keresztül kiküldött riasztásnak köszönhetően, amit egy előre beállított címre küld ki, ön azonnal tudni fog róla, ha illetéktelen személy használja a gépjárművet.

Immobilizer

Az immobilizer pontos fordításban indításgátlót jelent, mely egy elektronikus biztonsági eszköz a jogtalan felhasználókkal szemben.
Működése rendkívül egyszerű: beépítünk a gépjárműbe egy relét, amit rákötünk a gépjármű önindítójára. Ez az indításgátló relé nem engedi beindítani a gépjárművet, amíg az autóhoz tartozó azonosító kulcsot hozzá nem érintik a leolvasóhoz. Ezenfelül távoli leállítás is kérhető funkció, egy esetleges lopás megelőzésében, ekkor a rendszer a jármű következő beindítását akadályozza meg.

Gondoljon csak bele, a mi havidíjunk pár ezer forint, a gépjármű, amit megvédünk, több millió forintot ér! Ne várja meg, míg beüt a baj, előzze meg azt a FLEETware járműkövetés segítségével! Bővebben az alábbi linken tud olvasni a szolgáltatásunkról:

https://www.fleetware.hu/hogyan-mukodik/

https://www.fleetware.hu/megoldasaink/

 

2022. június 30.