200km/h-val száguldó Ducato cáfol rá a gyári adataira

2022. június 16.

A Youtube-on tevékenykedik egy TopSpeedGermany nevű csapat, akik ezúttal valamilyen luxusautó helyett egy dízel Fiat Ducatót vittek ki a helyi autópályára, és az olasz furgon megmutatta, mire is képes igazából.

Az átlagos megjelenése ugyan nem indokolja hogy sokat lássunk bele, de a mögötte rejtőző, meglepően erős motor mást mutat. Aki belenéz a motortérbe, egy 2,3 literes négyhengeres, turbóval felfújt dízelmotorral találja magát szembe, amely 148 lóerőt és 350Nm nyomatékot képes leadni, ami a hivatalos adatok szerint 160km/h-hoz elég. Viszont az alábbi videó alapján úgy tűnik, a Fiat szerény volt a műszaki dokumentáció elkészítésekor. Ugyan nem arról van szó, hogy hihetetlen gyorsasággal éri el a bűvős számot, de akkor is meglepő, ahogy a sebességmérő mutatója átlépi a műszerfal által jelzett 180km/h határt.

(Képre kattintva indul a videó)

Viszont ez a történet csak addig szép, amíg a német autópályán (ahol nincs sebességkorlátozás), saját járművel történik. Itthon ugyanis 130km/h sebességkorlátozás van érvényben, vagyis ezt a mutatványt hazánkban nem kis összeggel büntetik. Ez főleg akkor problémás, ha ráadásul nem is mi vezetjük a céges járművet, hanem valamelyik alkalmazottunk. Ekkor a nagy összegű büntetés mellé, nagyfokú szervízköltség fog társulni ami egy cég életében semmiképp sem kötelező elem.

Szerencsére erre a problémára mi tudunk egy tökéletes megoldást, ami nem más mint a FLEETware járműkövetés. Fejlett nyomkövetési technológiánknak köszönhetően azonnal ki tudja szűrni az illetékes a nem megfelelő járműhasználatot, illetve a beállított sebességhatár túllépése esetén akár riasztást is küld az eszköz. Ezenfelül CAN-buszon keresztül fogyasztást, gázpedál pozíciót, fordulatszámot és még sok egyéb hasznos dolgot tudunk figyelni, ami segít a cégének a költségek leszorításában. Ezekről az alábbi cikkeinkben tud olvasni: https://www.fleetware.hu/hirek/fordulatszam-es-fogyasztas-meres/

https://www.fleetware.hu/hirek/hogyan-sporoljon-a-cegenek-gps-nyomkovetovel

2022. június 16.