Fordulatszám és fogyasztás mérése egyszerűen

2022. december 8.

Mostanság egyre jobban kell figyelni a járművek fogyasztására, hiszen a feleslegesen elvesztegetett literek többszörösen meglátszódnak a havi költségeken. Az alábbi cikkben bemutatjuk, mivel tudunk önnek segíteni, hogy könnyebben átlássa a flottáját és spórolni is tudjon.

VáltóolajAutomata váltónál és modernebb járműveknél egyszerű a feladat, hiszen ki kell választani az eco, eco+ üzemmódot és óvatosan gyorsítgatni, viszont a legtöbb jelenleg is közlekedő autó még kézi váltóval van szerelve, ahol sokkal több múlik a sofőr vezetési stílusán. Pár éve ugyan megjelentek a váltásjelzők a műszerfalon, és ha ezeket követi sofőrünk, nagy hibát nem követ el, de az sem mindig pontos. Ha nincs ilyen az autóban, törekedni kell a legalacsonyabb fordulatszámra anélkül, hogy érezhetően szenvedne, rángatna, remegne az autó. A legtöbb motor 1500-as percenkénti fordulatszámtól már jól működik, ami átlagos váltóáttételezésnél azt jelenti, hogy alacsonyabb fokozatokban legkésőbb 2500-as fordulatszámnál, negyedikben-ötödikben már kétezernél lehet feljebb kapcsolni.

Kerülni kell a padlógázas gyorsítást és a hirtelen fékezést, mivel az mindent, csak nem optimális fogyasztást eredményez. Egy kellemes, egyenletes ütemben kell haladni, és előre gondolkodni, viszont fontos, hogy nem lehet mindent feláldozni a spórolás oltárán, hiszen az indokolatlanul lassú vezetés is pont ugyanolyan veszélyes, mint a sebességhatár feletti kocsikázás.

És hogy miben tudunk mi segíteni?

A jármű központi rendszere folyamatosan gyűjti a fordulatszám, üzemanyagszint és pedálpozíció adatokat, így azokat CAN-BUS bekötéssel rendkívül egyszerűen ki tudjuk nyerni, és a felületen megjeleníteni.

A fordulatszámadatokból pontos következtetéseket vonhat le a sofőr gépjárműhasználatával kapcsolatosan, emellett képesek vagyunk grafikonon megjeleníteni az aktuális gázpedál pozíciót is, ami százalákosan mutatja meg, hogy adott pillanatban éppen mennyire nyomták le a gázpedált a gépjárműben. Ilyen adatok még a tank aktuális szintje és bizonyos járműveknél az elfogyasztott üzemanyag mennyisége is.

Érdekel

Ezek a grafikonok, mint minden más, korlátlan időre visszamenőlegesen lekérhetőek. Ezen adatok segítségével ön egészen pontosan kiszűrheti a nem megfelelő gépjárműhasználatot, megóvva ezzel autója épségét és a cége profitját, illetve a költségelszámolást is leegyszerűsíti. Ezen felül segít kiszűrni a munkahelyi visszaéléseket, mint a benzinlopás, amiről az alábbi cikkünkben írtunk: https://www.fleetware.hu/hirek/a-jarmukovetes-5-elonye/

Próbálja ki okostelefonos alkalmásunkat ingyen!

Járműkontroll szoftverünk nem csak asztali számítógépen, de tableten és okostelefonon is könnyedén használható az új alkalmazásunknak köszönhetően!

Számítógépes verzióhoz nem kell telepíteni semmilyen szoftvert, csak egyszerűen bejelentkezik egy webes felületen és minden járműadat azonnal elérhető!

Demo alkalmazásunkat az alábbi két áruházból töltheti le, hogy ön is megbizonyosodjon arról, hogy milyen jó, ha a cégének járműkövetése van.

Letöltés után csak írja be a kért adatokat a következő sorrendben: itware, demo, demo1 és már élvezheti is programunkat.

Fleetware IOS

Miért válassza a FLEETware járműkövető szolgáltatását?

Mert egyedi nyomkövető szoftverünket kifejezetten olyan kis- és középvállalkozások igényeire szabtuk, akik 3,5t és az alatti járműveikbe keresnek GPS nyomkövetőt. Ügyfeleink igénye alapján folyamatosan fejlesztjük, így minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyre az Ön vállalkozásának is szüksége lehet. Ezenfelül más cégekhez képest nálunk a magánszemélyek is szerződhetnek, hiszen mi pontosan tudjuk, hogy nekik is szükségük lehet nyomkövetésre.

Felkeltette érdeklődését nyomkövető szolgáltatásunk? Írjon nekünk, vagy az alábbi form kitöltésével is megrendelheti azonnal!

2022. december 8.