Túl sokat üzemanyagot fogyasztanak céges autói? Mutatjuk a megoldást rá!

2019. szeptember 13.

A céges autók egyik legnagyobb költsége az üzemanyag, hiszen többet vannak az utakon, mint a magánszemélyek járművei. Ügyfeleink nagy része szeretné ezt a kiadást csökkenteni, hiszen ezzel fokozza versenyképességet és növelik a hasznot.

Szerencsére többféle lehetőséget biztosítunk teherautó, személyautó és munkagép fogyasztásának csökkentésére.

GSP nyomkövető beszerelése azonnali megtérülést hozhat:

  • mivel a fekete fuvarokat kiszűri, a kérdéses utakat vita nélkül, egyszerűen lehet tisztázni,
  • ha nincs kitérő, a járműve az optimális útvonalon közlekedik, már ezzel is pénzt takaríthat meg,
  • az üzemanyag visszaélések azonnal kiderülnek,
  • ha sofőr vezetési stílusát ellenőrizni tudja, az nagyban befolyásolja az optimális fogyasztást is,
  • ráadásul ritkábban kell szervizbe vinnie az autóit és cseréltetni az elkopott alkatrészeket

A járművek fogyasztását bármilyen erre alkalmas jármű belső rendszerére csatlakoztatott CAN-bus olvasónk segítségével akár valós időben is nyomon tudja követni. Adatokat kaphat üzemanyagszintre, fogyasztásra, gázpedál pozícióra, fordulatszámra, tényleges kilométeróra állásra és tényleges sebességre. Így valós és teljes képet kaphat járműve üzemanyag fogyasztásáról, amortizációjáról, illetve az esetleges üzemanyaglopásról.

GPS nyomkövető alkalmazás felületén elérhető útvonaltervező segítségével minden eddiginél egyszerűbben tervezheti meg a gépjármű optimális útvonalát. Ha ettől eltér a sofőr, vagy olyan helyekre is elmegy, ami nem volt betervezve/megbeszélve, akkor sajnos visszaél a céges autó használatával

CAN-bus rendszerünk olykor nem kompatibilis bizonyos (főleg régebbi, 15 évnél idősebb) munkagépekkel, így ezek esetében üzemanyagszonda bekötésének segítségével mérheti az üzemanyagszintet. Mivel egyes munkagépek gyakran sokat állnak egy helyben, őrizetlenül, így az üzemanyag eltulajdonítás valós veszélyt jelenthet. A szonda segítségével ezt szűrheti ki.

Sofőrviselkedés funkciónkkal látható, hogy melyik sofőr kíméli az autót, és ki az aki rendszeresen magas fordulatszámon növeli az átlagos üzemanyaghasználatot. Egyenletes sebességű használattal, betartott szabályokkal takarékosan jár el a kolléga.

Ezekből pontosan látható, hogy ha kíméletesen bánunk a céges autóval, akkor kevesebb lesz a szerviz költség is, nem csak az üzemanyagfogyasztás!

FLEETware szolgáltatásunkkal időt és pénzt takarítunk meg Önnek! Egy GPS nyomkövető beszerelése számos előnnyel jár, ez csak az egyik nyereség!

Ha szeretne többet tudni az egyéb hasznos kiegészítő funkcióról, ami leveszi a válláról az útnyilvántartással kapcsolatos terheket, visszaadja a kontrollt a céges flotta felett, akkor olvassa el az Alap, Extra és Plus csomagok leírását!

Ne feledje, mi 100% pénzvisszafizetési garanciát vállalunk szolgáltatásunkra!

2019. szeptember 13.