Figyelem! Hamarosan téli gumira kell cserélni!

2020. november 6.

Beköszöntött a november, ezzel egyre biztosabb, hogy hűvös, nyirkos, és ködös napok elé tekintünk.  Szakemberek nem győzik hangsúlyozni: ha a hőmérséklet átlag 7 fok alá csökken, akkor célszerű a téli gumi használata. Ne felejtsen el időpontot kérni a gumi cseréhez!

Miért jobb ilyenkor a téli gumi?   

  • Megfelelő úttartást biztosít
  • Segíti a menetstabilitást
  • Aquaplaning (vízen való felúszás jelensége) elleni védelem
  • A gumi anyaga miatt rugalmas marad alacsony hőmérsékleten is
  • A mélyebb barázdák és lamellák segítik a szükséges tapadást

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy törvényileg az 1,6mm barázdamélység kötelező, de 3 mm alatt jelentősen megnő az aquaplanning veszélye!

Kérjük, kiemelten figyeljen a gumi gyártási idejére!

A gumiabroncs 3 éves korig frissen gyártott, ugyanakkor gondos tárolás mellett 5 éves koráig újnak tekinthető, élettartama azonban legfeljebb 10 év, ezért a 10 évesnél idősebb abroncsok használata nem ajánlott!

A gumi öregedésének, intenzív használatának jelei: Csökken az abroncs tapadóképessége, hosszabbá válik a fékút, rosszabb az útfogás. Jól látható azonban, ha a gumi oldalfala, a külső futófelület, a vállrész vagy akár az abroncsperem repedezett, illetve deformálódás figyelhető meg az gumiabroncson. Ha leszereljük akkor szintén az öregedés jele: ha a gumi belső légzáró felülete repedezett esetleg leválásnak indult. Ha ezeket tapasztalja, haladéktalanul gondoskodjon a gumiabroncs cseréjéről!

A FLEETware riasztások, és emlékeztetők funkciója segítségére lehet abban, hogy:

  • Bármilyen dátum alapján emlékeztetőt állítson be, például a téli gumi csere, vagy az időszakos szervizek napjaira
  • A gyorshajtás riasztás: Ellenőrizheti, hogy a sofőrök az időszaknak megfelelően használják a járművet
  • Km óra állás riasztásunk segítségével nem kell számon tartania az olaj csere esedékességét, ha a jármű elérte az ön által megadott km-ert, rendszerünk automatikus üzenetet küld az ön számára
  • Határátlépés riasztás segítségével arról is értesül, ha a sofőr kilépett Magyarország területéről. Így tudja jelezni azt a sofőrnek, ha olyan országba lép át, ahol kötelező a hólánc használata!

Balesetmentes közlekedést kíván a FLEETware csapata!

Szeretne többet tudni milyen funkciókkal tudna segíteni vállalkozásán Fleetware szolgáltatásunk?

Szeretné bárhonnan, élőben nyomon követni céges autóit?  Hatékonyabban feladat kiosztást szeretne, amivel csökken az idegesítő és monoton adminisztrációs feladat is?

Ügyfeleink között 3,5 tonna és az alatti haszongépjármű tulajdonosok, mezőgazdasági gépekkel rendelkezők, de építőipari munkagéppel rendelkezők is megtalálhatók, minden partnerünknek megtaláltuk az igényei szerinti szolgáltatási csomagot.

Tegyen egy próbát, hiszen nálunk akár hűségidő nélkül is szerződhet! Gyorsan és egyszerűen, online is leadhatja megrendelését!

Lássam az árakat!

2020. november 6.