Növelje hatékonyságát Flotta szintű kimutatásokkal

2021. augusztus 27.

Sok cég életében eljön a pillanat, amikor a méret helyett gazdaságosabb a hatékonyságot növelni, ami által a nyújtott szolgáltatás több és jobb lehet és az eredményesség is javulhat. Ráadásul egy hatékonyabban működő vállalkozás a későbbiekben könnyebben skálázható.

Minden munkaeszköznél figyelembe kell venni annak képességeit, a járműveknél különösen fontos ez. Legyen inkább egy kisebb jármű, amivel egyszerre kevesebb anyagot lehet mozgatni, de üzemanyaghatékonyabb, vagy egy nagyobb, amivel nagyobb munkákat is el lehet végezni, de a fenntartása költségesebb. Az értékesítőknek legyen inkább egy kulcsos autójuk, amit közösen használhatnak, vagy legyen mindegyiknek saját autója? Szezonálisan hogyan alakul a munkamennyiség? Az összes jármű ki van használva, vagy érdemes kevesebbet tartani és bérelni amikor a jönnek a megrendelések?

Nem könnyű döntések, ráadásul egy rosszul megválasztott vagy rosszul hasznosított munkaeszköz komoly teher is a vállalkozásra. Úgy gondoljuk, nekünk sikerült megoldást találnunk.

Ügyfeleink és iparági szakértők tanácsai segítségével kialakítottuk innovatív, vezetőknek, menedzsereknek szóló új flotta riportolási funkciónkat, melynek segítségével a fenti kérdések megválaszolhatóak, támpontot adnak a hatékonyság növeléséhez.

 

A Flotta kihasználtság riportunk segítségével bármilyen kiválasztott időszakra (napi, heti, havi, egyedi dátumok) meg lehet nézni, hogy a járműveink kihasználtsága mekkora. Ehhez be lehet állítani a jellemző munkaidő kezdetét, végét a hét minden napjára, sőt napon belül több időszakot is meg lehet adni. A rendszer pedig automatikusan kalkulálja, hogy a munkaidőben mennyit volt úton a jármű. Ezt a teljes flottára megmutatja, de adott járműre is le lehet kérni.

A Megtett út kimutatásunk a kiválasztott időszakokra a jármű futásteljesítményét összegzi, jól látható, hogy a flotta és az egyes járművek mennyit mentek. Trendeket, időszakos hullámzásokat jól lehet segítségével azonosítani. Ráadásul, amennyiben hivatali/magánút kapcsolót is igénylenek, akkor a megtett utakat automatikusan szétbontja a FLEETware hivatalos és magánutakra.

A sofőr teljesítmény riportunk segítségével pedig össze lehet hasonlítani a jármű vezetők időszakos statisztikáit megtett út, ledolgozott munkaóra alapján. A megfelelő beállításokkal pedig a szolgáltatásunk pontozza a sofőröket a vezetési stílus alapján, figyelembe véve a gyorshajtást, nagy erőhatásokkal történő közlekedést is, melynek segítségével javíthatja sofőrei teljesítményét, csökkentheti az idő előtti jármű amortizációt.

A fenti riportokat akár előfizetés nélkül is kipróbálhatja, keressen minket chat-en, telefonon vagy email-ben és szívesen elküldjük a hozzáférést élő demo-nkhoz.

2021. augusztus 27.