Melyik az egyik legkevésbé ismert járműkövető funkció?

2021. május 11.

A FLEETware-nél biztosak vagyunk benne, hogy ez a Geofencing, azaz elektronikus kerítés funkció. De mi is ez?

A Geofencing nem egy egyszerűen megfogalmazható dolog, kevesen ismerik, még kevesebben használják, pedig remekül használható automatizálásra. Magyarul talán úgy lehetne lefordítani, hogy virtuális körbekerítés, ami lényegében tartalmazza, hogy mit is tud.

A virtuális kerítés egy valós földrajzi terület virtuális körbekerítése. Általában egy pont körüli sugárban szokták használni, de bármilyen formát létre lehet hozni, körbe lehet rajzolni.

A geofencing technológia általában GPS-t, de néhány esetben IP-címeket is használ a virtuális kerítésük felépítéséhez. Ezekkel a virtuális kerítésekkel nyomon követhető a járművek/eszközök fizikai helye az adott kijelölés vagy a kerítés területén.

A leggyakoribb (és FLEETware által is favorizált) használata, amikor kijelölünk egy területet és ezen területre be és kilépéskor küld egy értesítést a rendszer a megfelelő helyre. Például használhatjuk ezt a munkahelyre való be és kilépés automatizálásra, mint amikor az RFID kártyánkat lehúzzuk, csak kártya nélkül, automatikusan. Vagy beállíthatjuk a meglátogatandó ügyfeleket, mint Fontos helyeket, és értesítést kapunk, amikor a jármű megérkezik oda. Vagy használhatjuk arra is, hogy a rendszer regisztrálja amikor egy-egy jármű elhagyja a telephelyet.

Összefoglalva: ezzel a funkcióval beállíthat tetszőleges nagyságú és alakú zónát, amit, ha átlép a jármű (vagy ki, vagy be), a rendszer SMS, okostelefonos értesítés, vagy e-mail riasztást küld egy előre beállított e-mail címre vagy telefonszámra. Ezeket a megtörtént riasztásokat a FLEETware elmenti, így bármikor visszakeresheti őket.

Ha felkeltette az érdeklődését ez a funkció akkor látogasson el az oldalunkra, ismerje meg milyen előnyöket nyújt egy járműkövető szolgáltatás.

2021. május 11.