Járművédelem felső szintje: Sofőrazonosításhoz kötött indítás

2021. július 30.

A legtöbben tisztában vannak vele, hogy egy hozzáértő autótolvaj bármilyen autót el tud tulajdonítani, ha elegendő idő és zavartalan környezet áll rendelkezésre. A gyártók mindössze a dolgukat tudják megnehezíteni, azzal, hogy riasztót szerelnek be, amivel a zavartalan környezetet próbálják elvenni. De az emberek a zajos világban már érzéketlenek a riasztókkal kapcsolatban is, ha nem az ő autójukról van szó éppen, így nem várhatjuk, hogy mások megzavarják a tolvajt, vagy kihívják a rendőrséget.

Az sem egy fenntartható megoldás, ha az akkumulátort és gyertyákat magunkkal visszük leállítás után, hiszen ez nekünk kényelmetlen.

Mi is tisztában vagyunk a fentiekkel, ezért olyan megoldást találtunk ki, amivel nemcsak megnehezítjük a tolvaj dolgát, hanem azt jelezzük neki, hogy nem éri meg ezzel az autóval foglalkoznia.

Sofőrazonosításhoz kötött indításgátló rendszerünk alapvetően nagyon egyszerű. Van egy egyedi azonosítóval rendelkező „kulcs”, amit egy érzékelőhöz kell érinteni ahhoz, hogy a járművet el lehessen indítani. Enélkül a jármű nem indul el. Az érzékelőt jól látható helyre tesszük, hogy a tolvaj is lássa, munkaigényes és kockázatos lenne az autóhoz nyúlnia, így könnyebb célpont után néz inkább.

Amennyiben sofőrazonosítás nélkül használja a FLEETware járművédelmet, még úgy sincs veszve minden. Amennyiben csak az indításgátlót szereljük be, úgy esetleges eltulajdonítás esetén a járművet távolról is le lehet akár állítani, vagy tiltani egy újabb elindulást, így vissza lehet azt szerezni.

Ügyeltünk arra is, hogy már a legalapvetőbb csomagunkkal is biztosítsunk vagyonvédelmet. A nyomkövető eszköz, indításgátlás és sofőrazonosítás nélkül is nyújt megoldást jármű eltulajdonítás esetére. Egyrészt, beállítható riasztás az autó elmozdulására (például esti megállás után, éjszakára), vagy gyújtás nélküli eseményre (például elvontatás esetén), másrészt a nyomkövető eszköz küldi folyamatosan a jármű helyzetét eltulajdonítás közben is. Ennek segítségével már több esetben sikerült autó tolvajokat leleplezni és támogatni a rendőrséget a felderítésben.

Növelje a járműve biztonságát, válasszon megfelelő védelmet! Tájékozódjon webshopunkban, vagy keressen minket közvetlenül!

2021. július 30.