A járműkövetés 5 előnye

2021. augusztus 20.

Nem mindenkinek egyértelmű, hogy a járműkövetés pontosan miért is előnyös, milyen költségcsökkentő, hatékonyság növelő hatásai vannak. Íme 5 előny, amit mindenki ki tud használni!

1- Bárhol, bármikor képet kaphat a járműveiről

Egy jó járműkövető rendszer segítségével nem csak a járművek aktuális pozícióját követheti figyelemmel, hanem korlátlanul eléri a historikus útvonalakat, meglátogatott ügyfelekelt, megtörtént szállításokat, bármilyen esetleges vitás ügyet megnyugtatóan rendezhet. A diszpécserek útvonalat tervezhetnek, élőben segíthetnek a sofőrnek alternatív útvonalat keresni, dugókat kikerülni. Jármű eltulajdonítás esetén elengedhetetlen segítség a felderítéshez.

Tipp: Az irodában egy nagy TV képernyőre érdemes kitenni a FLEETware járműkövető webes felületét, remek látvány ahogy a járművek a térképen élőben haladnak céljuk felé.

 

2- Egy kávé mellett áttekinthető a flotta teljesítménye

Elmúltak azok az idők, amikor egy szoftver bonyolult volt, kezelése nehézkes, több almenünk és beállításon keresztül, negyedóra munkával végül előállt egy áttekinthetetlen adathalmaz. A legtöbb járműkövető szolgáltatás modern kezelőfelületet, felhasználóbarát, előre kalibrált riportokat nyújt, amivel gyorsan és hatékonyan kaphatunk információkat a flottánk statisztikáiról. Megtudhatjuk melyik sofőr teljesítménye igényel fejlesztést, mennyire voltak kihasználva a járműveink, mennyit fogyasztottak, milyen arányban használják hivatalos és magánutakra az autókat.

Tipp: A FLEETware webes felülete mellett elérhető egy innovatív menedzser mobil alkalmazás, melynek segítségével akár a reggeli kávé mellett átfogó képet kaphat a flotta kihasználtságáról, megtett útjairól, sofőrök rangsoráról és az aktuális eseményekről, mint például gyorshajtás vagy határátlépés. 
Ha felkeltettük érdeklődését, most ingyen kiprobálhatja a mobilos demo verziónkat az alábbi linkre kattintva:

Letöltés után csak írja be a kért adatokat a következő sorrendben, itware, demo, demo1 és már élvezheti is programunkat.

Andriod Letöltés

IOS letöltés

3- Gyors beszerelés, azonnal használható szolgáltatás

Sok kérdés felmerülhet egy járműkövető szolgáltatás mérlegelésénél. Bonyolult ajánlatok, sokféle csomag, mire is van pontosan szükség? Hol fogják beszerelni a nyomkövető eszközt a járműbe, szétszedik az egészet? Mennyi ideig kell az autót a munkából kivonni emiatt? Szerencsére manapság egyszerű válaszok léteznek a kérdésekre. A beszerelés funkcionalitástól függően maximum 1-1.5 órás művelet, de rendelkezésre állnak már szerelést nem igénylő, szivargyújtóba vagy OBD csatlakozóba helyezhető kisméretű eszközök is. Az autóvillamossági szakemberek is hatékonyan dolgoznak, a legjobb helyre teszik az eszközöket, bármilyen károkozás nélkül, hiszen a beépítéshez nincsen szükség a jármű kábeleiben változtatásra. A nyomkövető eszközök csak adatokat nyernek az autóból, nem befolyásolják annak működését.

Tipp: A bonyolult ajánlati anyagok, végtelennek tűnő ár- és csomagmátrixok helyett a FLEETware-nél már egy pár lépésből álló, egyszerű webshop is rendelkezésre áll, ahol az árakat, csomagok tartalmát is könnyen és érthetően át lehet tekinteni. 5 perc alatt meg lehet rendelni a szolgáltatást, másnap pedig már be is lehet akár szereltetni.

4- Üzemanyag ÁFA visszaigénylés, E-menetlevél

Nagy segítség a járműkövető rendszerek által automatikusan készített, NAV-konform elektronikus menetlevél is, aminek a segítségével nincs többé elfelejtett, vagy csak a hónap végén emlékezetből tömegesen kitöltött menetlevél. Így könnyebbé válik a gazdasági részleg munkája is, ugyanis pár kattintással elkészíthető az elektronikus menetlevél, amit továbbítva a könyvelésnek, sokkal egyszerűbbé válnak a vállalati folyamatok. Az automatikus Hivatali-Magánút elválasztást tartalmazó útnyilvántartás pedig lehetőséget biztosít az üzemanyag ÁFA nagyobb részének visszaigénylésére.

Tipp: A FLEETware mobil alkalmazásban már akár aznapra, menet közben is elérhető egy „élő” menetlevél, így könnyen monitorozható, hogy a járművek hol tartanak az aznapra tervezett feladatokkal. A webes felületről pedig akár olyan menetlevelet is lehet készíteni, ami tartalmazza az útvonalakat térképes megjelenítéssel is.

5-Testreszabható funkcionalitás

A legtöbb járműkövető szolgáltatás lehetőséget nyújt az ügyfél igényeinek megfelelő extra szenzorok, jelek figyelésére. Hűtött vagy élő árut fuvarozó gépjárműveknél például a raktér hőmérsékletének folyamatos figyelése elengedhetetlen. Beállíthatóak kritikus minimum/maximum értékek, amiket ha elér a raktér hőmérséklete, riasztást kapunk, megelőzve a káreseményt. Említhetjük még a raktérajtó nyitás érzékelő szenzort, ami meggátolhatja a fuvarozott áru eltulajdonítását. Mérhetjük a munkagépeknél a pontos üzemidőt, de minden jármű esetén mérni lehet az akkufeszültséget, elkerülve a kellemetlenségekkel járó esetleges téli lemerüléseket.

Tipp: A FLEETware a fentiek mellett például lehetőséget nyújt a jármű riasztójával való összeköttetésre. Így ha elindul a riasztó, értesítést kaphatunk SMS-ben is, ami sokat segít, ha a távolság miatt nem hallanánk meg az autó jelzését.

Ha felkeltettük érdeklődését, most ingyen kiprobálhatja a mobilos demo verziónkat az alábbi linkre kattintva:

Letöltés után csak írja be a kért adatokat a következő sorrendben, itware, demo, demo1 és már élvezheti is programunkat.

Andriod Letöltés

IOS letöltés

2021. augusztus 20.