Új fejlesztések a magyar fuvarozásban: A FLEETware megoldásai

2023. november 9.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentette legújabb intézkedéseit a magyar fuvarozási ágazat erősítése érdekében. A kormányzati támogatásnak köszönhetően háromszorosára emelkedik a visszaigényelhető jövedéki adó literenkénti összege, amely óriási segítséget jelent majd a hazai fuvarozóknak.

Az új intézkedések részeként jövőre a kereskedelmi gázolaj jövedéki adójából visszaigényelhető literenkénti összeg 3,5 forintról 10 forintra nő írta meg az index. A kormány ennek kapcsán arra szólítja fel a hazai fuvarozókat, hogy az általuk szállított magyar árukhoz szükséges üzemanyagot itthon tankolják gépjárműveikbe. Emellett, a kormány támogatja a megbízott fuvarozókat is, akik további egy alvállalkozót vonhatnak be a teljesítésbe, növelve ezzel a rugalmasságot és hatékonyságot a szállítási folyamatban.

A magyar logisztikai és szállítási ágazatban bevezetendő minimális szolgáltatási díjak pedig támogatást nyújtanak azoknak a vállalkozásoknak, akik tisztességes feltételek mellett működnek, miközben versenyben vannak olyan piaci szereplőkkel, akik alacsony áron kínálják szolgáltatásaikat. Ezen intézkedések eredményeként a hazai fuvarozási szektor versenyképessége jelentős mértékben növekedhet, hozzájárulva a magyar árufuvarozás hatékonyságához és fejlődéséhez.

Az új fejlesztések és támogatások mellett a FLEETware járműkövető cég is segítséget nyújt a fuvarozóknak azáltal, hogy innovatív megoldásaival könnyíti meg a flották hatékonyabb irányítását és üzemeltetését – mint például a sorszámozott menetlevél. Az új intézkedések bevezetésével együtt a magyar fuvarozási ágazat felkészültebben és versenyképesebben indulhat neki a jövő kihívásainak. A FLEETware mindig is azon volt elkötelezve, hogy a hazai fuvarozók számára kiváló szolgáltatásokat nyújtson, és ezzel segítse elő az ágazat fejlődését és prosperálását.

Amennyiben felkeltette érdeklődését szolgáltatásunk, az alábbi linken egy remek ajánlat várja önt: https://www.fleetware.hu/hirek/teherauto-nyomkovetese-profiktol/

Kérje ingyenes visszhívásunkat, vagy hívjon minket telefonon a +36 (30) 207 3416 | +36 (30) 477 6033 számok egyikén, és szakértő kollégáink segítenek a választásban is!

 

2023. november 9.