3 technika a hatékony munkavégzés támogatására

2023. február 3.

 

Bár folyamatos kihívás a munkavégzés idejének ellenőrzése, nem érdemes és nem is lenne hatékony percről percre figyelni a kollégákat, hiszen ezzel csak felesleges frusztrációt és teljesítmény csökkentést tapasztalnánk.

Meg kell találni azt a középutat, ahol a dolgozó is elfogadja és belátja, hogy egy gazdasági tevékenységet végző vállalkozás a jövőbeni működése és hatékonysága érdekében ellenőrzi a munkavégzését anélkül, hogy gátolná a feladatvégzésben, vagy többlet adminisztrációs terhet róna rá.

A jármű- és munkagépkövetés azon esetekben egy hasznos és költséghatékony közpút, ahol a dolgozó fő munkaeszköze a jármű. Az alábbi 3 funkciónk kifejezetten hasznos ilyen esetekre:

1 – Munkaidő könnyű áttekintése

A munkaidő ellenőrzésére lekérhet elektronikus menetlevelet, ami egy napra, címre, házszámra pontosan képes megmondani merre járt a sofőr, milyen pontokon állt meg és meddig tartózkodott ott. A menetlevél összesítve megjeleníti az aznap megtett összes kilométert, elválasztva a hivatalos és magánutakat, illetve azt, hogy aznap mikor indult el először a gépjármű és azt, hogy mikor állt le utoljára. Amennyiben sofőrazonosító funkcióval is felszereljük a járművet, a menetlevélen automatikusan látszik, hogy ki vezette az autót.

Hasonlóan munkagépek esetén a tényleges, üzemóra alapú munkavégzés mennyisége is könnyen ellenőrizhető az üzemóra riport segítségével.

2 – Munkavégzés megkönnyítése

A felületen elérhető útvonaltervező segítségével minden eddiginél egyszerűbben tervezheti meg a gépjármű optimális útvonalát. Megoldásunk a Google útvonaltervezőjével van összekapcsolva, aminek köszönhetően felajánlja a Google javaslatait és folyamatosan frissíti az elérhető címjegyzéket és funkcionalitást. Minden megtenni kívánt kilométert pontosan megtervezhet, így autói mindig a legoptimálisabb útvonalon közlekedhetnek. Ezzel rendkívül magas üzemanyagköltség megtakarítást érhet el. Plusz funkciónk, hogy forgalomfigyelő kiszámolja a kiinduló- és a végpont közötti pontos távolságot, illetve a várható menetidőt, figyelembe véve az aktuális forgalmi információkat is. Így a diszpécsere élőben tud segíteni a sofőrnek alternatív útvonalakat keresni dugók, lezárások esetén.

3 – Teljes flotta monitorozása

A FLEETware-rel lehetőség van több járművet is folyamatosan a térképen követni, ilyenkor a rendszer mindig úgy nagyít/közelít, hogy a képernyőn az összes kijelölt jármű egyszerre látható legyen. Ennek segítségével azonnal látható, ki merre jár, mennyire jár közel a célállomáshoz. (A területi riasztás funkcióval pedig értesítést is kaphat, amikor a jármű megérkezik, vagy elhagy egy fontos helyet.)

A felületet úgy alakítottuk ki, hogy például az irodában egy nagy képernyőn figyelve könnyen átlátható legyen a flotta. A járművek ikonjának színe változik aszerint, hogy mozog vagy áll a gépkocsi. Erre az ikonra kattintva azonnal fontos információkhoz juthatunk, például a gépkocsi pillanatnyi sebességével kapcsolatban. Többféle ikont készítettünk, függően a jármű típusától, például: munkagép, személyautó, kis- és nagyteherautó sőt, még repülő is. Beállítható egy kattintással, hogy a térképen megjelenített járművek alatt megjelenjenek a rendszámok.

2023. február 3.