Mire jó egy nyomkövető rendszer? - GPS alapú nyomkövető szolgáltatás, járműkövetés | FLEETware – műholdas flottakövetés

Mire jó egy nyomkövető rendszer?


Egy modern járműkövető rendszernek, mint a FLEETware, rengeteg előnye, felhasználási módja és költségcsökkentési lehetősége van. A legfontosabb feladata minden esetben az, hogy a járművekkel foglalkozó kollégának megkönnyítse a munkáját és a cégnek megtakarítást hozzon.

Nagyon egyszerűen kiszűrhetőek a fekete fuvarok. Pár gombnyomással megkaphatja a térképre kirajzolt útvonalat, vagy címre pontosan lekérheti az útvonal kimutatásunkat is. Ezek a funkciók nem csak a jármű által érintett címeket mutatjá meg, de azt is, hogy mennyi ideig állt egy pontnál a gépjármű.

Külföldi megrendelők esetén manapság már alapvető elvárás, hogy a fuvarozó rendelkezzen nyomkövetővel, melyen az ügyfél láthatja az áruja helyzetét a szállítás során. Ennek hiányában sokkal kevesebb külföldi fuvarlehetőségre számíthat a vállalkozás.

A FLEETware járműkövető szolgáltatás lehetőséget nyújt a raktér hőmérsékletének figyelésére, ami a hűtött árut fuvarozó gépjárműveknél elengedhetetlen. Beállíthatóak kritikus minimum/maximum értékek, amiket ha elér a raktér hőmérséklete, figyelmeztet a rendszer, megelőzve a káreseményt. Emellett beépíthető raktérajtó nyitás érzékelő szenzor, ami meggátolhatja a fuvarozott áru eltulajdonítását.

A Geofencing (elektronikus kerítés) segítségével létrehozható tetszőleges nagyságú földrajzi terület, amibe ha belép vagy kilép a követett jármű, a rendszer azonnal küld egy SMS, vagy e-mail értesítést. Ennek a funkciónak a segítségével, meggátolható például az illegális raklaplerakó hely megközelítése, vagy egyszerűen csak értesítést kérhet arról, ha a gépjárműve elérte a célállomást.

A FLEETware GPS alapú flottakövető rendszer folyamatosan figyeli az aktuális és a legnagyobb sebességet. A rendszer segítségével kiszűrhető a nem megfelelő gépjármű használat, ami a gépkocsik élettartalmát növeli.

A megbízóknak adható hozzáférés a rendszerhez, így láthatják, hogy a megrendelt áru éppen merre jár, és hogy mikor érkezik meg hozzájuk.

A legfontosabb funkció, amivel nagyon komoly felesleges kiadásoktól kímélheti meg magát a vállalkozás, az üzemanyag fogyasztásmérés és üzemanyagszint mérés. Ennek segítségével egyértelműen kiszűrhető az üzemanyaggal való visszaélés.

Külföldi fuvarok esetén igazán hasznos a kedvezményes SMS kommunikáció, ami szintén közvetlenül a felületről érhető el. Ennek a funkciónak a segítségével nagyon jelentős mértékben csökkenthető a kommunikációra fordított költség és idő.

A fentiek mellett a FLEETware szolgáltatás sokszínű iparág specifikus megoldásokat is kínál. Üzletkötők, szervízautók esetén a FLEETware nyomkövető szolgáltatás segítségével könnyedén ellenőrizhető az, hogy a képviselői a megfelelő, optimális utat választják a megtett utakhoz, pontosan kimutatható, hogy mikor érkeznek meg a célállomásra, mennyi időt töltenek ott, mennyit dolgoznak, mennyit vezetnek. A rendszer segítségével könnyedén kiszűrhető, ha a képviselő nem megfelelően használja a gépjárművet, vezetési stílusával nagymértékben amortizálja azt. A FLEETware nyomkövető szolgáltatással megelőzhetőek az esetleges bírságok.

Egyszerűbbé válik az adminisztráció és az adatbázis kezelés, és az ezek menedzselésére szánt idő is csökken. Személyre szabható kimutatásokat, grafikonokat, kiértékeléseket készíthetünk a FLEETware nyomkövető szolgáltatás segítségével, mindösszesen pár gombnyomással. Sofőrazonosító segítségével automatikusan hozzárendeli a rendszer az éppen a járművet használó személyt, így tovább csökkentve az adminisztrációt és esetleges vitás eseteket.

Nagy segítség a rendszer által automatikusan készített elektronikus menetlevél is, aminek a segítségével nincs többé elfelejtett vagy csak a hónap végén emlékezetből kitöltött menetlevél. Így könnyebbé válik az irodai munkavégzés, ugyanis pár kattintással elkészíthető egy elektronikus menetlevél, amit továbbítva a könyvelésnek, sokkal egyszerűbbé válnak a vállalati folyamatok.

A nyomkövetés tovább bővíthető még vagyonvédelemmel is, aminek hála biztonságban tudhatja a követett járművet, a szállított árut és természetesen a sofőrt. A fentebb már említett raktér nyitás érzékelő, illetve az elektronikus kerítés segítségével az illetéktelen áru és vagyon eltulajdonítás meggátolható, vagy bizonyítható. Az immobilizer (gyújtásgátlás) segítségével, csak a megfelelő azonosító kulccsal rendelkező sofőr indíthatja el az járművet.

Összefoglalva, a FLEETware szolgáltatás segítségével rengeteg pénzt takaríthat meg a felhasználó, pontos információkat kap a gépjárműve hollétéről, mozgásáról; a flotta hogylétéről; munkatársak megbízhatóságáról. Egyszerűsíthető az adminisztratív irodai munka és mindenféle a gépjárművekkel kapcsolatos adatot képes kezelni a rendszer. Ezen felül riasztások is beállíthatók, amik időben értesítenek a rendhagyó eseményekről.