Hogyan működik? - GPS alapú nyomkövető szolgáltatás, járműkövetés | FLEETware – műholdas flottakövetés

A nyomkövető eszközök GPS műholdas pozicionálás segítségével határozzák meg a pillanatnyi térbeli helyzetüket. Tapasztalataink szerint egy Magyarországon tartózkodó nyomkövető eszköz egyszerre átlagosan 15 darab műholdat lát. A nyomkövető eszköz ezeket a koordinátákat a benne lévő adat SIM kártya segítségével GPRS adatkapcsolaton keresztül elküldi a szervereink felé, melyek azonnal feldolgozzák, eltárolják, majd a webes felületen, és mobiltelefonon megjelenítik az adatokat. A webes felületet bármilyen internetes böngésző segítségével el lehet érni, nem kell hozzá semmilyen szoftvert telepíteni, a mobil applikáció pedig mindhárom elterjedt platformon elérhető. (Android, iOS, Windows Phone)

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Megoldásunk


A GPS nyomkövető eszközünkre szinte bármilyen analóg vagy digitális jelet közvetítő szenzort rá lehet kötni, mint például: raktérhőmérséklet figyelő szenzor, ajtónyitás érzékelő, páratartalom mérő, szénmonoxid mérő stb.


Ezen felül csatlakoztatható: immobilizer (elindítás blokkoló), sofőrazonosítást végző eszköz (azonosító kártya kell hozzá) és hivatali/magánút kapcsoló. A szenzorokon és az eszközökön kívül a járműnek bizonyos kimeneteit is rá tudjuk kötni a nyomkövető eszközre. Például: riasztó (értesít a rendszer a riasztó bekapcsolásakor), gyújtás érzékelés, vagy akár gépjárműnek az akkumulátor töltöttség figyelő lehetőség.


Ezek az eszközök és szenzorok szoros összeköttetésben állnak a járműkövető eszközzel, így különböző automatikus riasztásokat és értesítéseket lehet beállítani speciális esetekre: kinyílna az ajtó (ajtónyitás érzékelő szenzor), bekapcsolna a riasztó, a raktér hőmérséklete átlépné a megengedett határt, vagy akár arra, ha azonosító kulcs nélkül akarnák elindítani a gépjárművet. Ezeken felül terület alapú riasztásokat is képes adni a rendszer, például, ha a jármű elért egy célállomást, vagy elhagyott egy számára kijelölt zónát, mely vagyonvédelemre is kiválóan alkalmazható.


Ezek az értesítések SMS, E-mail, vagy egy automata telefonhívás formájában történnek meg. Ezt természetesen Ön dönti el, hogy milyen fajta értesítőre van szüksége. Mindazonáltal kollégáink 0-24-ben figyelik a modemek által küldött adatokat.


A nyomkövetők paramétereit, jelvételi gyakoriságát, általános működését távolról is tudjuk módosítani, konfigurálni, legyen szó roaming szolgáltatás (külföldi nyomkövetés) aktiválásáról, vagy akár távolról történő elindulás blokkolásról.