Hogyan spóróljon a cégének GPS nyomkövetővel

2022. február 4.

A mai környezetvédelmi mozgalmaknak hála a járműpiacnak egyre szigorúbb normáknak kell megfelelnie, ennek következtében egyre több helyen próbálnak átállni a zéró emisszióra, ami ugyan egy jó megoldás, de rengeteg helyen még nem alkalmazható, vagy az ára, vagy a hatótávolsága miatt. Így aztán sok magánszemély és cég is kénytelen belső égésű motorral szerelt járműparkot fenttartani, ám ezért általában sokkal többet fizetnek mint kéne. Hogy miért? Az alábbi 5 pontban összeszedtük.

Váltóolaj1. Karbantartások elmaradása

A nem megfelelő időben elvégzett karbantartások komolyabb problémákat is okozhatnak a cégének, hiszen egy elmaradt olajcsere, vagy egy esetleges időszakos átnézés elmaradása komoly anyagi károkkal tud járni, ám ezeket, illetve más figyelmeztetéseket is könnyen beállíthat a FLEETware alkalmazásban, hogy többé ne legyen elfelejtve egy ellenőrzés sem.

2. A helyes sebességfokozat megválasztása

A helyes fokozat megválasztása menet közben akár több liter üzemanyagot is tud spórolni önnek naponta, gondoljon bele, ha van egy 10 darabos járműparkja, és csak 1 litert tud spórolni 100 kilométeren, az kapásból 5000 forint, ami egy hónap alatt már több százezer forintra rúghat, és ezt csak azzal, hogy kicsivel hamarabb vált sebességet sofőrje.

3. Egyenletes sebesség tartása

Ez hasonlóan az előző ponthoz egy fontos tényező, hiszen, ha városban minden esetben intenzíven gyorsít, majd utána fékez, akkor az üzemanyag árán nehezen megszerzett mozgási energia kárba vész, ami szintúgy felesleges pénzpazarlás, és ráadásul nagyon környezetszennyező is.

4. Start/stop

A mai legtöbb autót már ezzel a funkcióval szerelik, ilyenkor, ha az autó pár másodpercig azt érzékeli, hogy áll (piros lámpa/vasúti átjáró) akkor automatikusan leáll, és általában pedál- vagy gombnyomásra indul újra, ezzel is sokat spórolva a cégének. Viszont fontos, hogy ezek az autók olyan akkumlátorokkal/rendszerrel is vannak szerelve, amik ezt bírják, egy régebbi autó/teherautó egy városi környezetben a folytonos leállítás/újraindítást a magas szervízköltségen kívül nagyon nem honorálja, így itt nem feltétlenül spórol az aktuális sofőr, de egy hosszabb megállásnál, mint például a vonatra várva már megéri leállítani, hiszen ez néha 1-2 perc is lehet.

5. Sofőr vezetési stílusa

Talán ez a legfontosabb az összes közül, hiszen ezen áll vagy bukik az egész. Magán az autón is múlik, hogy mennyit fogyaszt, de minden autóval lehet takarékosan közlekedni. A FLEETware csapata ebben is tud segíteni, hiszen pár kattintás után már azonnal elérhető minden felszerelt jármű összes adata. A CAN eszköz segítségével nyomon lehet követni az üzemanyagfogyasztást, a gázpedál pozícióját, a fordulatszámot és a kilométeróra-állását, amivel könnyen ki lehet szűrni, hogy melyik sofőr közlekedik takarékosan, ezzel is spórolva a cégének.

A fent említett funkciókat akár előfizetés nélkül is kipróbálhatja. Keressen minket chaten, telefonon vagy e-mailben, és szívesen elküldjük önnek a hozzáférést az élő demohoz.

2022. február 4.