Hírek - GPS alapú nyomkövető szolgáltatás, járműkövetés | FLEETware – műholdas flottakövetés

BASIC csomag tartalma

FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Járművek térképes megjelenítése, követése

A térkép segítségével Ön mindig pontosan tudhatja, hogy járműve mikor hagyta el a telephelyet, mikor érkezik meg a célállomásra, illetve a térkép segítségével pontosan kiszámíthatja, mennyi időre van még szüksége sofőrjének, hogy elérje a célállomást.

Bővebben >>

A Google Maps térkép egyet jelent a folyamatos innovációval. Térképünket folyamatosan frissítjük és a Google-nak köszönhetően sok egyéb funkciót tehetünk elérhetővé ügyfeleink számára. Ilyen például a forgalom figyelés, a műhold kép megjelenítés és az Open Street Map használata is.

A forgalomfigyelésünknek köszönhetően, Ön időben észlelheti, ha a követett gépjárműve torlódás felé halad, és így időben tud utasításokat adni sofőrjének, hogy kerülje el a torlódást, menjen egy másik útvonalat.

Az Open Street Map-nek köszönhetően egyértelműen kirajzolódik a Föld valamennyi utcája, útja, úgy hogy a házszámokat is jól láthatóan kirajzolja.

A föld valamennyi utca, út nevét is meg tudjuk jeleníteni, így ön mindig, utcára pontosan tudhatja, merre jár a követett járműve. Ezeket a címeket, házszámra pontosan képes megjeleníteni a rendszerünk a kimutatásokban.

A historikus visszatekintésekkel pontosan meg tudja nézni a járműve merre járt, milyen úton haladt, akár egy egész hónapra lekérve az útvonalat. Ennek a funkciónak a segítségével Ön rendkívül egyszerűen kiszűrheti a fekete fuvarokat, vagy akár azt, hogyha a sofőrje nem a legrövidebb utat választotta. Az útvonalak visszatekintésével, ellenőrizheti, hogy a járműve megfelelően van-e használva.

A járművek automatikus követése funkcióval Ön folyamatosan szem előtt tarthatja a követett gépkocsit, az mindig a monitor közepén jelenik meg. Lehetőség van több járművet is folyamatosan figyelni, ilyenkor a rendszer mindig úgy nagyít/közelít, hogy a képernyőn az összes bejelölt jármű látható legyen, egyszerre. Ennek segítségével azonnal tudhatja, ha a járműve megérkezett a célállomáshoz.

A járművek ikonjának színe változik aszerint, hogy mozog, vagy áll a gépkocsi. Erre az ikonra kattintva azonnal, fontos információkhoz juthatunk, például a gépkocsi pillanatnyi sebességével, vagy a GPS koordinátákkal kapcsolatban.

Ez az ikon változtatható aszerint, hogy Ön a nyomkövető rendszert milyen gépkocsiba szerelteti be. Lehetőség van beállítani kamion, személygépkocsi, illetve teherautó ikont is egyaránt.

A bal felső sarokban található egy „rendszám” gomb, amire ha rákattint, a térképen megjelenített járművek alatt, kirajzolódik minden gépjármű saját egyedi forgalmi rendszáma. Ennek a funkciónak a segítségével Ön könnyedén meg tudja különböztetni a GPS nyomkövetővel ellátott gépjárműveit.

A térképen minden mozgás és információ megjeleníthető, amire Önnek szüksége van.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Járművek térképes megjelenítése
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Alap járműadatok megjelenítése

A rendszerbe bejelentkezve azonnal láthatóvá válnak a legfontosabb alap jármű adatok. Ilyen például a gyújtás, ami megmondja, hogy a járműre rá van-e adva a gyújtás. Ez rögtön három helyen is mutatja a felület, az oldalsó sávban két helyen, illetve a térképen a jármű ikonja zöldre vált, amint elindul a gépjármű. Ha több autót is követ a felületen, akkor könnyen elkülöníthetővé válik csupán a térképre tekintve, hogy melyik gépjármű áll és melyik halad.

Bővebben >>

A pillanatnyi GPS koordinátákat is kirajzolja az oldalsó sáv. Azonnal láthatja továbbá a jármű pillanatnyi sebességét is. Ezzel Ön pontos adatot kaphat a GPS nyomkövető segítségével, hogy a gépkocsivezetője abban a pillanatban, éppen mennyivel ment.

A bal oldalsó zöld sávban további fontos adatok érhetőek el.

A rendszer mutatja az elmúlt 24 órában elért legnagyobb sebességet, aminek a segítségével kiszűrhető a jármű nem megfelelő használata. Ezzel elejét veheti minden vitának, ami a jármű nem megfelelő használatával kapcsolatos. Ha már csak egy gyorshajtásból adódó bírságot ki tud ezzel védeni, már megérte megrendelni a nyomkövető szolgáltatásunkat.

Az oldalsó sávban látható továbbá az autó sofőrje, telefonszáma és a gépjármű rendszáma is. Ennek segítségével Ön mindig minden fontos adatot láthat az aktuális gépjárműről.

Ez azért nagyon fontos, mert ha több járműbe is van GPS nyomkövető rendszer, akkor Ön könnyedén átláthatja, hogy melyik sofőrje, melyik gépjárművét vezeti, és természetesen azt is, hogy a követett gépjármű éppen merre jár.

Ha több járművébe is be van szerelve a Gps nyomkövető eszközünk, akkor az oldalsó sávban a rendszámok alapján tudja változtatni, hogy melyik járművének az adatait szeretné látni.

Mindazonáltal az oldalsó sáv egy kattintással eltüntethető így, Ön csak és kizárólag a térképet is figyelheti anélkül, hogy bármi bezavarna a perspektívába. Ezt kimerevítve egy nagyobb képernyőre, akár egész nap figyelheti az összes gépjármű mozgását, egy képernyőn.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Járműadatok
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Adatbázis kezelés

A FLEETware flottakövető szolgáltatás képes kezelni valamennyi a járművel és a sofőrrel kapcsolatos adatot. Ilyenek például: autó típusa, rendszám, sofőr neve, telefonszáma, műszaki vizsga lejáratának dátuma, tankkapacitás, teherbírás, forgalmi engedély érvényességének dátuma, átlag fogyasztás stb.

Bővebben >>

Az adatokat megfelelően kitöltve, a rendszeren belül Ön mindenhez egy helyen hozzáférhet. Ha bármilyen a gépkocsival szükséges adatra szüksége lenne, többé nem kell külön előkeresgélnie az okmányokat, hanem egyszerűen csak be kell lépnie a rendszerbe és egy helyen megtalál minden fontos információt.

Több követett gépkocsinál, a különböző adatokat mind egy helyen megtalálja.

Nem csak a gépjárművel kapcsolatos, de a sofőrökkel kapcsolatos adatokat is tudja kezelni a rendszer. Megadható a sofőr neve, telefonszáma, jogosítványának lejárati dátuma és még egyéb megjegyzéseket is tud hozzáadni a sofőrjeihez.

Ezek az adatok a forgalmi vizsga, vagy a sofőr jogosítványának lejáratához közeledve nyújtanak nagy segítséget. A FLEETware GPS nyomkövető rendszeren belül beállíthatóak riasztások. Ezek egy előre meghatározott e-mail címre, vagy telefonszámra küldenek szöveges üzenetet, amiben figyelmezteti Önt, hogy valamelyik okmány érvényessége hamarosan lejár. Lehet ez jogosítvány, forgalmi, zöldkártya, vagy akár autópálya matrica is. Ha már egy, a lejárat miatt kirótt bírságot ki tud védeni a rendszerünk segítségével, már megérte előfizetnie a FLEETware nyomkövető szolgáltatásra.

A sofőröket és a járműveket, nagyon egyszerűen tudja párosítani, vagy akár csoportosítani őket a FLEETware GPS nyomkövető rendszer segítségével.

A rendszerbe felvitt sofőröket és a járműveket pár kattintással össze tudja párosítani. Így az sem okozhat problémát, ha ugyanazt a gépjárművet, több különböző sofőr vezet. A kimutatásokban mindig az összepárosított sofőr-gépjármű jelenik meg.

Létrehozhat csoportokat is. Például sales csoport. Egy csoportba több járművet és több sofőrt is felvihet, tovább egyszerűsítve ezzel az elszámolást és az adminisztratív munkát.

Egyszerűsítjük a munkáját!

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Grafikon
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Testre szabható kimutatások

A FLEETware Gps-es járműkövető rendszer segítségével ön rengeteg -féle, a megtett úttal kapcsolatos kimutatást készíthet.

Bővebben >>

Lekérhet Elektronikus Menetlevelet, ami egy napra, címre, házszámra pontosan képes megmondani, merre járt a járműve, milyen pontokon állt meg és meddig tartózkodott ott. A dokumentum legalján a FLEETware nyomkövető rendszer összesítve megjeleníti az aznap megtett összes kilométert, azt hogy aznap mikor indult el először a gépjármű és azt, hogy mikor állt le utoljára. Ebben az elektronikus menetlevélben rengeteg mező kézzel módosítható, átírható. Például, ha nem ad meg sofőrt, azt utólag beírhatja a rendszeren belül. Hozzáfűzhet még egyéb megjegyzéseket is a menetlevélhez.

Az elektronikus menetlevelünket letöltheti pdf formátumban, ki lehet nyomtatni, kézzelfogható formátumba hozni.

Lekérhet kilométer kimutatásokat, amiknek a segítségével pontos, napra lebontott információt kaphat arról, hogy aznap hány kilométert tett meg a jármű. Ezt egy excell fájlba tudja letölteni, ahonnan szabadon kinyomtathatja, szerkesztheti azt.

Az útvonal kimutatásunk a címeken, és a megtett kilométereken felül, információkkal szolgál a várakozás, parkolás idejéről is. Az útvonal kimutatásunk a legösszetettebb riportunk. Ötvözi a kilométer kimutatást és a menetlevél valamennyi információját is. Tartalmazza az összes érintett címet, dátummal. Megmutatja, hogy két megállási pont között mennyi idő telt el, hány kilométert tett meg az autó. Továbbá a rendszer a parkolásokat és a megállásokat is jelzi, így ön pontos adatokat kaphat arról, hogy adott címen mennyi ideig állt meg a gépkocsivezető.

Minden kimutatásunk megjeleníthető a rendszeren belül, illetve mindegyiket le lehet tölteni, excell, vagy pdf formátumban, aminek köszönhetően Ön tovább szerkesztheti azokat, vagy akár ki is nyomtathatja a kimutatásokat. Ezek a kimutatások, az Önök munkájához legfontosabb adatokat tartalmazzák. Elszámolásban, az adminisztráció egyszerűsítésében és a munkahelyi visszaélések kiszűrésében segíthet Önöknek a testre szabható kimutatások. Vitás esetekben döntő bizonyíték lehet egy ilyen kimutatás.

A rendszer évekig képes tárolni az adatokat, így Ön akár a több hónappal ezelőtti kimutatásokat is lekérhet, a FLEETware járműkövető rendszer elkészíti Önnek.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Kimutatasok
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

POI helyek

A FLEETware GPS alapú flottakövető rendszer használatával lehetőség nyílik POI pontok, azaz hasznos helyek, érdekes pontok megadására. Ennek lényege, hogy a flottakövető alkalmazás felhasználóbarát felületén néhány kattintással lehetőség nyílik olyan járműkövetés szempontból fontos helyek kitűzésére, melyek a flottamenedzser számára értékes támpontot nyújthatnak a gépjármű aktuális pozíciójának meghatározása céljából.

Bővebben >>

Ilyen gépjárműkövetés számára érdekes pontok lehetnek például a szállítmányozó cég telephelyei, aktuális szállítás- és ezáltal a járműkontroll számára is releváns szállítmányozási célpontok, illetve érintett átrakóhelyek. A térképen ezeket megjelölve, figyelembe véve az adott jármű GPS jeleinek helyét megjelölő ikont, a járműkövető kolléga már távoli nézetből is jól megállapíthatja, hogy a tervezetthez képest a jármű merre jár úti céljaihoz képest, illetve szükséges-e a műholdas nyomkövetés alapján beavatkoznia a gépkocsi közvetlen irányításába a gépjárművezető SMS-ben vagy telefonon történő megkeresésével. Amennyiben a beavatkozás szükségszerű a FLEETware közvetlen SMS küldési járműkövető szolgáltatása lehetővé teszi az ilyen beavatkozásokat.

A POI pontok megadása szükség szerűen kiegészíthető a geofencing lehetőséggel, mely a járműkontroll egyik kiemelt eszköze. Az említett kiegészítés révén az érdekes pont köré akár terület is kijelölhető, mellyel nem csak az válik nyilvánvalóvá, hogy az értékes ponthoz képest a jármű hol helyezkedik el, hanem az ahhoz viszonyított távolság is azonnal nyilvánvalóvá válik. Ha pedig ezt a flottamenedzsment szolgáltatást kiegészítjük egy riasztási beállítással, akkor arra is lehetőség nyílik, hogy a flottamenedzser azonnal értesüljön arról, ha a jármű az adott pont köré jelölt területre érkezik. Így a klasszikus járműkövetés mellett olyan üzleti szolgáltatások vállnak megszervezhetővé, mint például a megrendelő kiértesítése a szállítás előtt egy órával, vagy az átrakodás megszervezése a követett gépjármű érkezése előtt. Ezeknek a szolgáltatásoknak a kihasználásával az autó nyomkövető szolgáltatás nem csak ügyfelünknek, de az általa kiszolgált ügyfeleknek is üzleti értéket termel, különleges segítséget nyújt.

Fontos tudni, hogy a POI pontokat a GPS flottakövető rendszerek térképszoftveri többnyire beépítik programjaikba, így azok alapban megjelennek a térképen, ezzel is zavarva a pontos helymeghatározást és tájékozódást. A FLEETware gépjárműkövető rendszer nem ezt a filozófiát követi. Flottakezelő megoldásunkban a térkép alapban nem tartalmaz ilyen pontokat, hiszen mi nem tudhatjuk, hogy ügyfeleink számára melyek lehetnek a számukra flottamenedzsment szempontból értékes helyek. Ennek megfelelően ezeket ügyfeleinknek kell kijelölni járműkövető megoldásunk felhasználói felületén.

Egyéb érdekes információ: Tudta-e Ön, hogy POI koordináták megadásával játsszák a geocaching elnevezésű érdekes játékot, melynek lényege, hogy GPS készülék segítségével különböző instrukciók alapján eljussunk egy adott földrajzi célhoz, melyen vagy további információt vagy értékes ajándékot találunk elrejtve?! A POI megadás tehát már nem csak a járműkövető szolgáltatásokban hódít teret és nyeri el a felhasználók tetszését, hanem „beköltözött” a szórakoztatásunkra szolgáló területekre is.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - POI helyek
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Geofencing

A Geofencing vagyonvédelmi funkciónak köszönhetően Ön mindig biztonságban tudhatja járművét, szállított áruját, vagy csak azonnali információt kaphat, ha járműve belépett, vagy kilépett a riasztási zónából.

Bővebben >>

Ennek a funkciónak a segítségével Ön beállíthat tetszőleges nagyságú zónát, amit ha átlép a jármű, a rendszer SMS, illetve E-mail riasztást küld egy előre beállított, e-mail címre, vagy telefonszámra. Ezeket a megtörtént riasztásokat a rendszer elmenti, így Ön visszakeresheti őket, az esetleges elszámoltatások végett.

Ilyen terület alapú riasztásokat kétféleképpen állíthat be. Az első módszer az, hogy Ön létrehoz a térképen egy POI-t. Ilyen POI pontot létrehozhat úgy, hogy Ön rányom a térképen valahova, vagy úgy hogy beír egy tetszőleges címet. Miután létrehozott egy POI-t, hozzárendelhet egy tetszőleges nagyságú sugarú kört a POI pont körül. Ha ez megvan, utána már csak azt kell eldönteni, hogy a körbe belépve, vagy a körből kilépve kapjon riasztást.

A második bekerítési módszer a poligon Geofencing funkciónk. Ennek a funkciónak a segítségével Ön létrehozhat egy szabadon rajzolt területet, ami lehet bármekkora. Ugyan úgy be kell állítani riasztás a területre történő be, vagy kilépésre és Ön már is azonnal tudomást szerezhet arról, hogy mikor érték el, vagy hagyták el a területet a gépjárművek.

A bekerített riasztási zónákhoz hozzá kell adni a gépjárműveket. Ez tetszőlegesen módosítható, egy riasztási területhez több, vagy akár csak egy gépjárművet is hozzárendelhet.

A FLEETware nyomkövető szolgáltatás Geofencing funkciójának a segítségével létrehozhat tiltott területeket, vagy a célállomást is körbe vonhatja ilyen bekerítéssel, így Ön azonnal értesül róla, amint a járműve elérte a bekerített zónát!

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Geofencing
FLEETware – járműkövető szolgáltatás -

Útvonaltervezés és Forgalomfigyelés

A felületen elérhető útvonaltervező segítségével minden eddiginél egyszerűbben tervezheti meg a gépjármű optimális útvonalát. Megoldásunk a Google útvonaltervezőjével van szorosan összekapcsolva, aminek köszönhetően felajánlja a Google javaslatait és folyamatosan frissíti az elérhető címjegyzéket és funkcionalitást.

Bővebben >>

2014 novemberében, az ügyfeleink részére kiküldött kérdőívünkből az derült ki, hogy előfizetőink egy útvonaltervező funkció implementálásának örülnének a legjobban. 2015 átadtuk ügyfeleinknek ingyenesen a Google alapon működő útvonaltervezőt, ami immár elérhető az alapcsomagunkban.

Segítségével minden megtenni kívánt kilométert pontosan megtervezhet, így autói mindig a legoptimálisabb útvonalon közlekedhetnek, rendkívül magas üzemanyagköltség megtakarítást eredményezve ezzel.

Az útvonaltervező nem csak az útvonal lehetőségeket mutatja meg, amikből választhat; hanem kiszámolja a kiinduló- és végpont közötti pontos távolságot és a várható menetidőt, figyelembe véve az aktuális forgalmi információkat is. Így a forgalom figyelő funkcióval együtt a sofőr könnyedén elkerülheti a dugókat, pénzt és időt megspórolva ezzel.

FLEETware – járműkövető szolgáltatás - Geofencing